BASISSCHOOL MOORSLEDE

Door de nieuwbouw vooraan op de site te situeren wordt de straatwand vervolledigd. Het voorgestelde volume wordt bepaald door een aantal stedenbouwkundige randvoorwaarden. De verschillende buitenruimtes staan op een heldere manier met elkaar in verbinding in een poging om het collectieve gebeuren letterlijk een plaats te geven en als dusdanig de gemeenschappelijkheid van de site te versterken. Een overdekt inkomportaal vormt een uitnodigende toegang van waaruit de schoolsite ontsloten wordt. De inplanting profiteert van een dubbele oriëntatie: het gebouw opent zich zowel naar de straat als naar de schoolsite. De interne organisatie van het gebouw wordt mede bepaald door deze dualiteit. De aanwezige hoogteverschillen worden aangewend om de interne ruimtelijkheid te versterken. De gemeenschappelijke ruimten zoals de refter en de polyvalente zaal worden onderaan ingepland, de klaslokalen op de verdiepingen. De polyvalente zaal fungeert als publieksplek die van gebruik kan wisselen.​

Programma: Nieuwbouw basisschool

Locatie: Moorslede

Opdracht: Gemeente Moorslede

Ontwerp: Geert De Groote Architecten

Status: wedstrijdontwerp